Nyheter

Prototal köper Preshape och Premould

Prototals digitala fabrik fortsätter utvecklas

Prototal fortsätter förstärka sin renodling inom digital tillverkning av plastkomponenter genom förvärv av Premould AB, Premould CAM AB & Preshape AB. Efter förvärven utgör nu verksamheten en oöverträffad resurs på den nordiska marknaden avseende snabb verktygsframställning med tillhörande formsprutning, som i kombination med 3D-printing och vakuumgjutning skapar unika möjligheter inom digital tillverkning.

Efter WilRon Holding’s tillträde som ny ägare, i juni 2017, har Prototals verksamhetsinriktning förtydligats mot att utvecklas till en digital fabrik för plastkomponenter. Förvärvet av GT Prototyper som genomfördes i december 2017, var ett viktigt steg i denna inriktningsförändring. Prototals samlade maskinpark för additiv tillverkning är numera den största i norra Europa.

Denna struktur kompletteras härmed med ytterligare tre bolag med unik spetskompetens.

Premould är, inom framställning av formsprutningsverktyg, ett av landets mest välrenommerade företag. Genom sammanslagningen skapas unika förutsättningar för extremt snabba leveranser av plastprodukter.

Preshape är, inom vakuumgjutning av plastkomponenter, ett relativt ungt bolag som under några års verksamhet skapat en god kundbas på en stabilt växande marknad inom prototyptillverkning. Sammanslagningen med Prototal innebär även här helt nya förutsättningar där Sveriges främsta resurser inom området nu får verka tillsammans.

Premould CAM är, inom digitalisering och automation av NC-bearbetning, nordens främsta aktör inom systemautomation. Med PreMould CAM och den gemensamma resursen inom Prototal och Premould, kommer en ny branschstandard vad gäller snabbhet och kvalitetskontroll att anslås.

”Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärven av dessa enheter. Det är en mycket naturlig utveckling i vårt förändringsarbete med intensivt fokus på digital produktion av plastkomponenter” – berättar Henrik Lundell, VD på Prototal.

Förvärven av dessa bolag stärker vår lokala närvaro i Jönköpingsregionen och det är med stor stolthet vi nu fortsätter vårt bygge av ett högteknologiskt center inom plastproduktion, fortsätter en mycket nöjd Henrik Lundell.

”Vi har stor framdrift i Prototal’s utvecklingsarbete. Efter renodlingen av vår verksamhet sätts nu fullt fokus på att skapa industriellt ledarskap för vart och ett av våra prioriterade teknikområden.

Genom förvärven av PreMould, PreShape, PreMould CAM konsolideras unik kompetens för det fortsatta arbetet med tillskapandet av vår Digitala Fabrik för plastkomponenter, beskriver David Mörk VD WilRon Holding.

Prototal omsätter 270MSEK och har 160 anställda på 4 orter

 

För vidare information vänligen kontakta:

 

Henrik Lundell VD Prototal AB                                                             

David Mörk VD WilRon Holding AB

Modellsnickare

2017-06-02

Preshape fortsätter sin positiva utveckling och behöver förstärka på bemanningssidan. Vi söker en modellsnickare, med erfarenhet från prototypbranschen. Arbetsuppgifterna kommer variera med bl.a. tillverkning av silikonverktyg, pur-gjutning, visuella modeller och lackering.

Är du driven, noggrann, positiv och har lätt för att ta till dig nya kunskaper? Då kan du vara den vi söker.

Minst 3 års erfarenhet av prototyptillverkning och gymnasieutbildning är ett krav.

Välkommen med ditt CV till: david.johansson@preshape.se snarast  OBS endast mailsvar.

Vakuumgjutare / Prototypmakare sökes

Preshape fortsätter sin positiva utveckling och behöver förstärka på bemanningssidan. Vi söker en vakuumgjutare/prototypmakare, gärna med erfarenhet från prototypbranschen. Arbetsuppgifterna kommer bestå av att bemanna våra vakuumgjutningsmaskiner, bearbetning av gjutna detaljer samt till viss del tillverka verktyg för gjutning. Preshape befinner sig i ett expansivt skede och möjlighet att utvecklas inom företaget kommer också att finnas.

Är du driven, noggrann, positiv och har lätt för att ta till dig nya kunskaper? Då kan du vara den vi söker.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av prototyptillverkning.

Gymnasieutbildning är ett krav.

Välkommen med ditt CV till: david.johansson@preshape.se senast den 31/3 OBS endast mailsvar.

Invigning 21 Maj

För att fira vår 1 årsdag samt ge dig en chans att se vår verksamhet så kommer vi tillsammans med Premould AB ha ett öppet hus torsdagen den 21 maj mellan kl 12 och 16.

 

Då kommer vi att visa upp våra 3D maskiner och tekniken kring detta, silikonformar samt gjutning av detaljer i PUR. Vi kommer även att visa upp Premoulds produktionsfabrik där man kan se automatiserad formsprutning av lågvolymsproduktion.

 

 

Då vi kommer att bjuda på lättare förtäring så vill vi gärna att ni anmäler er senast den 15/5.

 

OSA till:

 

david.johansson@preshape.se

 

SLS Maskin P395 Från EOS

Vår senaste investering är en EOS SLS P395 med en effektiv byggvolym på 340x340x620mm.

Beredare till SLS maskin / Verktygskonstruktör sökes

2015-04-08

Beredare SLS / Verktygskonstruktör sökes

Vi söker en erfaren verktygskonstruktör till vår verksamhet i Gisebo/Huskvarna.

Arbetet består av att från ett 3D underlag konstruera formverktyg för formsprutning av plastdetaljer. Vi arbetar i TopSolid och ser gärna att du har erfarenhet av detta CAD system. Tjänsten innebär även att bereda jobb till vår SLS maskin hos vårt dotterbolag Preshape AB.

Körkort B körkort fordras. Tillgång till egen bil krävs.

Ansökan Sista ansökningsdag 150424 Vi tar emot ansökan via epost: anders.johansson@premould.se

Arbetsgivare PreMould AB Gisebo 6, 56192 HUSKVARNA

Modellsnickare sökes

2014-09-19

Modellsnickare sökes

Preshape fortsätter sin positiva utveckling och behöver förstärka på bemanningssidan. Vi söker en modellsnickare, med erfarenhet från prototypbranschen. Arbetsuppgifterna kommer variera med bl.a. tillverkning av silikonverktyg, pur-gjutning, visuella modeller och lackering.

Är du driven, noggrann, positiv och har lätt för att ta till dig nya kunskaper? Då kan du vara den vi söker.

Minst 3 års erfarenhet av prototyptillverkning och gymnasieutbildning är ett krav.

Välkommen med ditt CV till: david.johansson@preshape.se senast den 30/9 OBS endast mailsvar.

Plastteknik Malmö 9-10/4

Preshape presenteras på Plastteknik mässan i Malmö under 2 dagar.
Vi finns i monter G07